Tyttöjen telinevoimistelu 5-13 v.

NTV eli naisten telinevoimistelu sisältää 4 telinettä: permanto, puomi, hyppy ja nojapuut. Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka kehittää kehonhallintaa, voimaa ja liikkuvuutta. Eri tasoisia ryhmiä on tarjolla 5-13-vuotialle. Nuorimmat tutustuvat voimistelun maailmaan Voimistelukoulussa 3-6-vuotiaiden ryhmissä.

Telinevoimistelu toimii hyvänä oheislajina ja jopa yhdellä harjoituskerralla viikossa pääsee kehittymään hyvin kauden aikana. Motivoituneemmilla harrastajilla on mahdollisuus mielekkääseen harrastamiseen laajan tarjonnan ansiosta oman valinnan mukaan useita kertoja viikossa. Kussakin ryhmässä huomioidaan yksilöllinen kehittyminen ja annetaan lisähaastetta sitä mukaan, kun taidot kehittyvät. Valmentaja voi myös suositella voimistelijalle sopivampaa ryhmää.

MasKilla on Nissnikun koululla hyvä välineistö lajin harrastamiselle liikuntasaliolosuhteissa. Permantopatjoilla ja airtrackilla tehtäviä lajiliikkeitä ovat esimerkiksi kuperkeikat, kärrynpyörät, käsilläseisonnat. Edistyneemmät voimistelijat tekevät myös voltteja ja flikkejä sekä niiden yhdistelmiä.  Korkealla puomilla tasapainoilu sisältää erilaisia staattisia asentoja ja perusvoimistelullisia liikesarjoja. Paavopuomi ja matalat harjoituspuomit mahdollistavat haastavampien liikkeiden harjoittelun turvallisesti. Hyppyä harjoitellaan ponnistuslaudoilla sekä trampoliinilla hyppyarkkuja ja pukkeja sekä paksuja patjoja hyödyntäen. Nojapuiden liikkeitä harjoitellaan rekkitangoilla. Alarekillä tehdään oikonojaa, päinsuistuntaa, kieppiä ja kiintopyörähdystä. Ylärekillä harjoitellaan otteita, käännöksiä, aisamatkustusta, heiluntoja ja leuanvetoja. Käytössä on myös maa-aisat ja nojapuut, jotka ovat satunnaisessa käytössä myös tyttöjen telinevoimistelutunneilla. Lajiharjoittelussa ja oheispisteinä hyödynnämme myös puolapuita, renkaita ja köysiä.

Ryhmät kaudella 2024-2025
(muutokset mahdollisia)

Alkeisryhmät (klikkaa lisätiedot auki)

MasKissa lajin harrastaminen alkaa tyttöjen telinevoimistelun alkeisryhmästä. Alkeisryhmiin voi tulla voimistelukoulusta tai satujumpasta, mutta aiempaa harrastuskokemusta ei tarvita. Alkeisryhmiä löytyy 5-13-vuotiaille. 

Telinevoimistelun alkeisryhmässä harjoitellaan lajin alkeistaitoja ja kuparimerkin liikkeet ovat osa kausisuunnitelmaa.  Lajiliikkeiden harjoittelu painottuu joka kerta eri telineille kausisuunnitelman mukaisesti. Lisäksi harjoituksissa kehitetään lajin kannalta keskeisiä ominaisuuksia: voimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Tunti koostuu lämmittelystä, permantoharjoitteista ja telineosuudesta. Lasten ikätaso on huomioitu tuntisuunnitelmissa; harjoittelussa hyödynnetään leikkiä ja mielikuvia.

Pienten lasten alkeisryhmissä voimistelijoilla on käytössä seuran oma osallistumispassi

Jatkoryhmät

Alkeiden jälkeen siirrytään jatkoryhmiin.  Jatkoryhmässä kehitellään lajitaitoja eteenpäin ja siirrytään harjoittelemaan vaativampia liikkeitä ja sarjoja jokaisella telineellä (rekki, puomi, hyppy ja permanto). Lajiliikkeiden harjoittelu painottuu joka kerta eri telineille kausisuunnitelman mukaisesti. Liikkeiden tekniikkaan ja esteettisyyteen kiinnitetään erityistä huomiota. Telinevoimisteluun vaadittavien fyysisten ominaisuuksien (voima ja liikkuvuus) kehittäminen ovat yhä olennaisempi osa harjoittelua. Tunti koostuu lämmittelystä, permantoharjoitteista, telineosuudesta sekä liikkuvuus ja lihaskunto-osioista

Merkkiryhmät

Jatkoryhmien ohella MasKi tarjoaa lajin alkeistaidot hallitseville voimistelijoille Naisten telinevoimistelun kilpajärjestelmän mukaisia merkkiryhmiä. Merkkien suorittaminen aloitetaan pronssiryhmästä ja nimensä mukaisesti pronssiryhmissä harjoitellaan pronssimerkkiin kuuluvia liikkeitä. Pronssitasolta siirrytään eteenpäin hopea- ja kultatasolle voimistelijan edistymisen mukaan. Merkkiliikkeitä voi suorittaa puolen vuoden välein erillessä merkkisuorituspäivässä. Jokainen merkki koostuu 20 liikkeestä, joista voimistelijan tulee suorittaa 15 liikettä hyväksytysti erillisessä merkkipäivässä. Liikkeistä 12 on pakollisia ja lopuista voimistelija suorittaa 3 vapaavalintaista liikettä.

Merkkiryhmissä harjoittelu painottuu näiden 20 liikkeen ympärille. Harjoitukset koostuvat lämmittelystä ja merkkiliikkeiden harjoittelusta. Mukana on myös muita telinevoimistelun lajiliikkeitä sekä fyysisiä ominaisuuksia tukevaa toimintaa; voima-, liikkuvuus- ja kehonhallinnan harjoitteita.

Nuorten ryhmät

Nuorten ryhmät soveltuvat niin lisäharjoitusta kaipaaville merkkiryhmäläisille, kuin omaksi iloksi harrastaville lajista kiinnostuneille nuorille. Nuorten ryhmään voi tulla jos ei halua aloittaa/jatkaa merkkisuorituksia. Nuorten ryhmät soveltuvat myös niille voimistelijoille, jotka ovat jo suorittaneet kaikki merkit ja kaipaavat lisähaastetta harjoitteluun. Nuoret I on sekaryhmä, johon ovat tervetulleita niin jatkotason tytöt kuin pojatkin. Nuoret II on suunnattu enemmän naisten telinevoimistelun jatkotason voimistelijoille

Osallistumismaksut 75€ / 80€ / 85€ /90€ / 95€ + 25€ jäsenmaksu.

MasKin jäsenmaksu
Ilmoittautumisen yhteydessä liitytään seuran jäseneksi. Kauden 2024-2025 jäsenmaksu 25€ on voimassa heinäkuun 2025 loppuun saakka. Mikäli ilmoittaudut useampaan ryhmään tai lajiin, jäsenmaksusi laskutetaan ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä. Tarvittaessa ota yhteys toimistoon.

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot

Kaikki tunnit pidetään Nissnikun yläkoulun liikuntasalissa osoitteessa Masalantie 268 b.

Navigoi tästä perille

Voit tiedustella vapaita paikkoja osoitteesta gym(a)masalankisa.fi tai ilmoittautua ryhmään jäsenrekisterissä.